Navigation

China BBP: in 2023 met ongeveer 5,2% gegroeid - premier Li

De economie van China is in 2023 met ongeveer 5,2% gegroeid, verklaarde premier Li tijdens een toespraak op het World Economic Forum in Davos. Hij deelde deze informatie een dag voor de publicatie van de groeicijfers voor het volledige jaar door het Chinese statistiekbureau. Op woensdag worden de officiële cijfers vrijgegeven.

Als de groei inderdaad op 5,2% uitkomt in China, is dat in het algemeen iets boven de meeste verwachtingen. We weten echter ook dat China er goed in is om cijfers hier en daar een beetje te tweaken om ze er beter uit te laten zien. Niet voor niets zijn er vandaag ook berichten naar buiten gekomen in de media dat China mogelijk nog veel grotere stimuleringspakketten wil inzetten om de economie te ondersteunen. Dat wijst niet op kracht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.