Navigation

Tencent: investeerders in aanloop resultaten - Prosus

Investeerders worden voorzichtiger over Tencent uren voordat het meest waardevolle bedrijf van China de kwartaalresultaten rapporteert.

Een put-optie die wedt dat het aandeel zal dalen met 6% van nu tot het einde van augustus is het meest populaire contract die in Hongkong wordt verhandeld op woensdag. Dit is een scherp contrast met de dag ervoor, toen drie van de top tien meest verhandelde opties bullish calls waren.

Analisten zeggen dat de economische malaise in China de potentieel positieve resultaten van Tencent zouden kunnen overschaduwen. De Chinese economie vertraagt en dit zou Tencent's businesses kunnen schaden. De gaming business van het bedrijf wordt ook steeds meer onder de loep genomen door de Chinese overheid, ondanks dat dit "drama" langzamerhand tot een einde komt.

Prosus heeft een belang in Tencent

Prosus $PRX heeft een groot belang in Tencent. Het bedrijf heeft de kans te profiteren van China en Tencent als de onzekerheid toch afneemt. Nu is de onzekerheid nog steeds hoog.

Het aandeel Prosus is goedkoop. Maar op de korte termijn moeten we nog steeds geen hoge verwachtingen hebben. Dit vanwege de huidige malaise in China. Mocht het aandeel aanzienlijk dalen, dan is de kans groot dat we mogelijk de positie gaan vergroten. Nu doen we dat nog niet.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.