Navigation

Tencent: kan aan verwachtingen voldoen

Tencent [waar Prosus $PRX een groot belang in heeft en eerder vandaag als aandacht aan is besteed] heeft in het tweede kwartaal van 2023 een omzet van 149,2 miljard yuan geboekt, omgerekend ongeveer 18,7 miljard euro.


Dit is 11 procent meer dan een jaar eerder, maar wel 1 procent minder dan in het eerste kwartaal van dit jaar.


De nettowinst steeg met 41 procent naar 26,2 miljard yuan. Op kwartaalbasis was dit een kleine plus van 1 procent. Tencent wijst op de snelle groei van de advertentie-inkomsten als oorzaak van de hogere winst.


Het bedrijf spreekt van een solide omzetgroei en goede marges. Tencent is positief over de toekomst en verwacht de groei in de komende kwartalen voort te zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.