Navigation

Herhaling: China: fonds 42 mrd dollar om onverkochte woningen op te kopen

Herhaling: China: fonds 42 mrd dollar om onverkochte woningen op te kopen

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Dit is een update in navolging van een eerder bericht.

People’s Bank of China een nationaal programma opgezet om 300 miljard yuan (42 miljard dollar) vrij te maken voor goedkope financiering om staatseigendom bedrijven te helpen onverkochte woningen op te kopen.

De centrale bank heeft aangekondigd dat de herfinancierings fondsen worden verstrekt aan 21 aanbieders, waaronder beleidsbanken, staatseigendom commerciële leners en joint-stock banken, tegen een rente van 1,75%.

De Chinese Centrale Bank (PBOC) heeft de rentetarieven voor commerciële hypotheken ook aangepast en de tarieven voor individuele woningdepositofondsen verlaagd. Daarnaast is de veiling van China's eerste speciale overheidsobligatie goed verlopen met een bid-to-cover van 3,91.

De hypotheekrentevloer voor individuele huizenkopers is verwijderd en de minimale aanbetalingspercentages zijn verlaagd. Dit is één van de meest ingrijpende maatregelen om de noodlijdende vastgoedmarkt te ondersteunen. Het minimale aanbetalingspercentage voor starters is verlaagd naar 15% en voor tweede woningen naar 25%, aldus een verklaring van de People’s Bank (PBOC).

Deze maatregelen zijn bedoeld om meer vertrouwen te wekken bij beleggers en kunnen een stimulans zijn voor de economie, hoewel het enige tijd zal duren voordat het volledige effect merkbaar is. Deze gegevens uit China zijn wel aanmoedigend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.