Navigation

China tech-aandelen: JPMorgan ziet significante rally - PRX - BABA - JD

Chinese tech-aandelen staan op het punt een significante rally te beleven, profiterend van tekenen van een verbeterende economie en betere winstprestaties.

Deze optimistische vooruitzichten komen van Alex Yao, medehoofd van Azië TMT-onderzoek bij JPMorgan, die twee jaar geleden nog de krantenkoppen haalde door 28 bedrijven, waaronder techgiganten Tencent en Alibaba, te degraderen vanwege geopolitieke en regelgevende risico's.

Redactionele noot

Als redactionele noot willen we toevoegen dat, als JPMorgan gelijk heeft, dit kan betekenen dat ook het aandeel Tencent sterk omhoog kan gaan. Dit zal dan gunstig zijn voor Prosus $PRX, genoteerd op de Nederlandse beurs. Wij verwachten overigens een stijging van Prosus.

Ook zou het aandeel Alibab $BABAa dan eindelijk het negativisme van zich af kunnen schudden. Wij verwachten daar ook een stijging, hoewel we momenteel nog onder water staan. We overwegen echter zelfs om te gaan verzwaren. Een ander aandeel dat we met steeds meer interesse volgen is JD.com $JD.

Verder met JPMorgan en de visie

Yao, die de sector eerder als "onbelegbaar" bestempelde, ziet nu een opwaarts potentieel van 20% tot 25% voor Chinese tech-aandelen. Deze verschuiving in perspectief is te danken aan verbeterende fundamenten zoals lagere kosten en sterkere concurrentie.

Volgens Yao neemt de Chinese techsector momenteel een adempauze na aanzienlijke vooruitgang eerder dit jaar. Het potentieel voor verdere groei blijft echter sterk. In een rapport van april identificeerde Yao een dieptepunt voor de sector, wat een belangrijke ommekeer markeerde ten opzichte van zijn eerdere bearish houding.

Het verwachte opwaartse potentieel wordt ondersteund door verschillende belangrijke factoren. Verbeterde kostenstructuren en concurrentiedynamiek binnen de techindustrie zullen naar verwachting een cruciale rol spelen bij het stabiliseren en verhogen van de aandelenkoersen. Bovendien worden macro-economische ontwikkelingen als essentieel beschouwd om deze positieve trend te behouden.

Yao's herziene vooruitzichten benadrukken de dynamische aard van de techsector en het vermogen ervan om te herstellen en te groeien ondanks eerdere uitdagingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.