Navigation

Herhaling: Chinese autofabrikanten: stellen 25% heffing voor EU auto's

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Chinese autofabrikanten pleiten ervoor om buitenlandse autofabrikanten die in China verkopen zwaarder te belasten met heffingen, een stap die een belangrijke verandering kan brengen in het autolandschap. Er wordt voorgesteld om een heffing van 25% in te voeren.

De Europese Unie kondigde afgelopen week plannen aan om de tarieven op in China gemaakte elektrische voertuigen (EV's) te verhogen met maximaal 48%. Deze beslissing volgt op een lopend onderzoek naar de staatsautofabrikant SAIC Motor Corp, die één van de zwaarst getroffen bedrijven zou zijn door deze nieuwe heffingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.