Navigation

Herhaling: China: Moody's geeft Huarong junkstatus - onzekerheid neemt toe

Moody's heeft de kredietwaardigheid van China Huarong Asset Management verlaagd naar junkstatus. Deze downgrade geeft aan dat de financiële problemen in China nog niet voorbij zijn.

Frauduleuze activiteiten in China kunnen ook nog onbekende gevolgen hebben omdat het volkomen onduidelijk is hoe groot deze modderpoel is. Tot nu toe lijkt het directe effect beperkt te blijven tot China. Toch moeten we opletten of er niet alsnog een domino-effect zal plaatsvinden.

China Huarong is een door de staat gesteund bedrijf dat zich richt op het beheer van noodlijdende schulden. Het werd opgericht in 1999 als reactie op de Aziatische financiële crisis.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.