Navigation

China: pagina nieuwe gaming regels verwijderd - Tencent sterk hoger - PRX

Een document op de webpagina van de game-regulator van China om de regels met betrekking tot beloningen en uitgaven gerelateerd aan videospellen te beperken is verwijderd.

Dit heeft geresulteerd in een stijging van de aandelen van game- en spelletjesbedrijven. Aandelen van Tencent en NetEase stegen respectievelijk met 6% en 7%, wat de opluchting van investeerders weerspiegelt.

De positieve marktreactie duidt op verhoogd investeerdersvertrouwen nadat de toezichthouder mogelijk bereidheid toont om de regels te verbeteren op basis van publieke feedback.

Mogelijk positief voor gerelateerde aandelen - PRX

Op dit nieuws daalde eerder onder andere de koers van Tencent. Hierop is Tencent eigen aandelen gaan inkopen uit frustratie van een ondergewaardeerde aandelenprijs. Dat het document is verwijderd wordt opgevat als dat de nieuwe strengere regels niet worden ingevoerd, maar wat dat betreft weet je het nooit bij de Chinezen.

Dit is ook een onzekerheid op de aandelenmarkt die verder reikt dan gaming stocks. China kan zonder aankondiging regels wijzigen. Ervan uitgaande dat het wel correct is en er niets wordt gewijzigd of minder streng, zal dit positief zijn voor bedrijven die zich bezighouden met gaming en andere spellen met beloningen.

Dat kan gunstig zijn voor onder andere Tencent. En dit zou dan weer enige steun kunnen verlenen aan Prosus $PRX dat een groot belang heeft in Tencent.

Wij vinden het aandeel Prosus te ver onder haar intrinsieke waarde liggen en dus te goedkoop. Maar we weten ook dat het aandeel momenteel weinig momentum heeft. Toch blijven we rekenen op een stijging, omdat vroeger of later het bedrijf minder afhankelijk wordt van China en een gedeelte van de onderwaardering zal gaan inlopen.

Reuters schrijft dat de ontwerpregels, bedoeld om uitgavenlimieten voor online spellen vast te stellen, aanvankelijk leidde tot marktverstoring en een aanzienlijke daling van de marktwaarde van Tencent en NetEase. Het verwijderen van de regels heeft speculatie veroorzaakt over mogelijke herzieningen, waarbij analisten suggereren dat de overheid verdere wijzigingen zou kunnen aanbrengen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.