Navigation

China: zal reserveverplichting banken verlagen - extra liquiditeit- BABA

China zal begin februari de reserveverplichtingsratio voor banken verlagen om meer liquiditeit vrij te maken en de economie te ondersteunen, volgens Pan Gongsheng, de gouverneur van de People's Bank of China.

Deze aankondiging geeft aan dat China actieve maatregelen neemt om de markt te stimuleren, hoewel de effectiviteit ervan nog moet blijken.


De voorgestelde verlaging van 0,5 procentpunt van de reserveverplichtingsratio op 5 februari zal naar verwachting 1 biljoen yuan ($139 miljard) aan langdurige liquiditeit aan de markt toevoegen.


Alibaba

We blijven China nauwlettend volgen maar hebben naast Alibaba $BABA niks in dit land. We staan dus positief tegenover Alibaba $BABA. Er is een kans dat we onze positie in Alibaba vergroten.

De recente aandelenaankopen door oprichter Jack Ma hebben psychologische voordelen. Ook is het belangrijk op te merken dat het aandeel wordt gewaardeerd als een Chinees aandeel, ondanks dat het wereldwijd opereert. Dit geeft aan dat beleggers misschien een "denkfout" maken bij dit aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.