Navigation

China Construction Bank waarschuwt voor druk op winstmarge - FT

China Construction Bank, de op één na grootste bank in China op basis van activa, heeft haar zorgen geuit over het feit dat haar winstmarge dit jaar uitdagingen zal tegenkomen. De nettorentemarge van de bank, een belangrijke maatstaf voor winstgevendheid, bedroeg 1,79% eind juni, een daling ten opzichte van 1,83% eind maart. Deze zorg over de winstmarge van de bank komt voort uit het feit dat door de overheid beheerde banken in China worden aangemoedigd om lagere rentetarieven aan te bieden om de kwakkelende economie van het land te stimuleren.

China Construction Bank warns of pressure on profit margin | Financial Times
Concerns mount about health of country’s $56tn banking system after cuts to key lending rate

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.