Navigation

Country Garden: extra tijd gevraagd terugbetaling lening - kans op haircut - visie

Het grootste particuliere vastgoedontwikkelingsbedrijf van China, Country Garden Holdings, heeft plannen om een extra periode van 40 dagen toe te voegen voor de terugbetaling van een privé-obligatie ter waarde van 3,9 miljard yuan die aanstaande zaterdag moet worden afgelost. Dit is bekendgemaakt in een document dat Reuters heeft kunnen inzien.

Het bedrijf, dat te maken heeft met financiële uitdagingen, vraagt ook aan zijn schuldeisers om goedkeuring te verlenen voor het uitstellen van de betaling die oorspronkelijk gepland was op 2 september, met nog eens drie jaar. Bovendien is de deadline voor schuldeisers om het nieuwe plan goed te keuren met een week verlengd tot 31 augustus, om meer steun te vergaren. Eerdere documenten die door Reuters zijn ingezien, bevestigen dit.

Kans op haircut neemt toe - visie

Deze documenten, die door Reuters zijn ingezien, duiden erop dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de problemen in de onroerendgoedsector en aanverwante financiële markten. Uit het bericht kan worden afgeleid dat ook buitenlandse investeerders worden geraakt.

Het is mogelijk dat er wordt gewerkt aan een vrijwillige vermindering (haircut) van de schuldenlast, zowel voor binnenlandse als buitenlandse investeerders die leningen hebben verstrekt aan Country Garden.

Deze stap kan een negatieve invloed hebben op beleggers in deze financiële instrumenten. Het is echter ook een stap om grotere schade te voorkomen.

Hoewel het een begin is in een reorganisatieproces is het nog niet de gewenste stap om in de toekomst meer vertrouwen te krijgen in China wat betreft investeringen in onroerend goed. Deze sector is namelijk verantwoordelijk voor 20 tot 25 procent van de economie. Een echt instort zou hele grote gevolgen hebben.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.