Navigation

Azië: wederom hoger: nog steeds op China effect

Aziatische aandelen laten opnieuw een stijging zien, zij het met minder sterk. In Australië is wel meer dan 1% hoger. De Nikkei doet het eveneens goed, en India toont ook een verbetering.

Sinds het begin van deze week zijn de Chinese aandelen gestegen vanwege de aangekondigde maatregelen om het vertrouwen van investeerders te vergroten, waaronder het halveren van de belasting op aandelentransacties, het versoepelen van de regels voor marginale leningen en het beperken van nieuwe noteringen.

Beleggers krijgen hoop dat de beleidsreacties uit China gericht zijn op lange termijn groei, iets waar aanvankelijk weinig vertrouwen in was.

Een veel helderder economisch beeld zal naar verwachting later deze week ontstaan wanneer er gegevens worden gepubliceerd over de Amerikaanse banen en persoonlijke consumptie-uitgaven.

Het bezoek van de Amerikaanse minister van handel in China is tot nu toe ook een positief punt, nu er een opening is gecreëerd voor een dialoog.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.