Navigation

Chips: prijsdaling DRAM en NAND Flash september - consumentenelektronica

In september zijn de contractprijzen van DRAM- en NAND-flashgeheugenchips met meer dan 10% gedaald, volgens The Elec. Dit wordt toegeschreven aan een lagere vraag naar pc's en consumentenelektronica dan verwacht.

De prijs van mainstream DRAM, DDR4 8Gb 1Gx8, daalde met 17,07% naar US$1,7, terwijl NAND Flash 128Gb 16Gx8 MLC met 11,44% daalde, volgens gegevens van DRAMeXchange. Hoewel de prijzen sinds oktober 2023 een opwaartse trend vertoonden, werd in augustus al een daling ingezet en markeert september een grotere neergang.

Implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.