Navigation

SMIC: cijfers chipmaker zwakker dan verwacht - Huawei - visie

Het Chinese Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) heeft in het afgelopen kwartaal een scherpe daling van de winst meegemaakt vanwege een zwakke vraag. Het bedrijf voorziet dat de winstmarge ook in de laatste maanden van dit jaar onder druk zal blijven.

Het bericht van SMIC is opmerkelijk omdat het een belangrijke leverancier is voor Huawei. Bovendien schijnt SMIC erin te slagen hoogwaardige chips te produceren, zelfs met minder moderne machines van ASML $ASML die zijn opgepimpt.

De Huawei nieuwe Mate 60 Pro-smartphone bevat een geavanceerde soc die is geproduceerd op de N+2 7nm-soc van Chinese chipmaker SMIC. Dat blijkt uit een analyse Bloomberg.

Het bedrijf gaf aan dat het verwachte herstel van de vraag naar chips, dat aan het begin van het jaar werd voorzien, niet heeft plaatsgevonden. Dit kan suggereren dat er nog steeds uitdagingen zijn in de chipsector. Op zichzelf is dit niet verrassend. Zoals eerder geschreven wordt een duidelijkere opleving pas in 2024 verwacht.

All in all hoeven de berichten van SMIC mogelijk niet al te veel invloed te hebben op de chipaandelen gezien de al terughoudende markt. Momenteel wachten we nog steeds met het groter instappen in deze sector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.