Navigation

Herhaling: China: telco moet buitenlandse chips uitfaseren - domper AMD & INTC - WSJ

Herhaling: China: telco moet buitenlandse chips uitfaseren - domper AMD & INTC - WSJ
pro

[Dit bericht is op vrijdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

China heeft opdracht gegeven aan telecomaanbieders om tegen 2027 buitenlandse chips uit te faseren, wat een klap zou zijn voor Amerikaanse chipfabrikanten zoals Intel en AMD. Dit schrijft The Wall Street Journal.

Deze stap komt voort uit de voortdurende technologische strijd tussen de VS en China en zou de wereldwijde chipindustrie kunnen versplinteren. Intel en AMD worden het zwaarst getroffen, omdat ze de kernprocessoren leveren voor netwerkapparatuur in China en wereldwijd.

China heeft ook richtlijnen gepubliceerd om de aankoop van laptops en desktops met Intel- en AMD-chips te ontmoedigen, waarbij Chinese chips als voorkeursopties worden vermeld.

Instant visie op bericht

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.