Navigation

Comcast: hoger na de cijfers - inkoop aandelen - NBCUniversal - visie

Comcast: hoger na de cijfers - inkoop aandelen - NBCUniversal - visie

De resultaten van Comcast $CMCSA overtroffen zowel de verwachtingen voor omzet als winst in het vierde kwartaal. Het bedrijf verhoogde zijn dividend met 7% en keurde een aandeleninkoopprogramma van $15 miljard goed.

De cijfers zijn beter dan verwacht, en de aanzienlijke aandeleninkoop geeft aan dat het bedrijf een overschot heeft aan overtollige kasgelden. We zijn reeds positief over het aandeel en zien het bedrijf veel beter gepositioneerd dan concurrenten. Er is veel beter ingespeeld op de snelle verandering in het landschap waar anderen zijn achtergebleven.

Ondanks het verlies van 34.000 binnenlandse breedbandabonnees (minder dan verwacht), steeg de omzet van binnenlandse breedband met 3,7% tot $6,4 miljard. Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal, voegde 3 miljoen abonnees toe en behaalde voor het eerst meer dan $1 miljard omzet in een kwartaal.

Het bedrijf is bezig met reorganiseren en zal daar mee doorgaan. We verwachten dat Comcast zal profiteren van reclame-inkomsten tijdens de Olympische Spelen en de verkiezingen in de VS.

Wat prijsactie betreft, lijkt het aandeel ook weer aan momentum te winnen. Dit komt na een tijdelijke inzinking vorig jaar rond oktober. Hoewel we niet weten waar de koers naartoe zal gaan, zouden we niet verbaasd staan als het aandeel Comcast binnen 12 maanden zijn top rond de $62 zal bereiken.

Enkele cijfers van het bedrijf

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 84 cent in vergelijking met de verwachte 79 cent, en de omzet bedroeg $31,25 miljard tegenover de geschatte $30,51 miljard. De nettowinst steeg met 7,8% naar $3,26 miljard, met een omzetstijging van 2,3%.

Brian Roberts, CEO van Comcast, benadrukte recordbrekende prestaties op het gebied van omzet, aangepaste EBITDA en aangepaste WPA voor het derde opeenvolgende jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.