Navigation

Cofinimmo: cijfers - dividend - kans rally

Cofinimmo COFB meldde voor H1 2023 een nettoresultaat van 114 miljoen euro, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De prognose voor het brutodividend van 6,20 euro per aandeel werd bevestigd. De transitie naar zorgvastgoed verloopt volgens verwachting. Gerealiseerde desinvesteringen bedroegen bijna 200 miljoen euro, waarvan 128 miljoen euro in het eerste halfjaar. Investeringen in zorgvastgoed waren 151 miljoen euro.

Zorgvastgoed vormt nu 73% van de geconsolideerde portefeuille van 6,2 miljard euro. Brutohuurinkomsten stegen met 8,8%, bezettingsgraad was 98,5%, en de huurovereenkomsten hebben een resterende looptijd van 13 jaar. De schuldgraad was 47,6% op 30 juli 2023 en wordt verwacht te dalen tot ongeveer 45,6% eind dit jaar. Het renterisico was 99% afgedekt.

Visie na de cijfers: kans op rally

De kans op een rally voor het aandeel Cofinimmo is toegenomen na de  cijfers, vooral vanwege het dividendrendement van ongeveer 8%. Hoewel de lange termijn trend nog niet is omgeslagen sluiten we een stijging van 10% of meer op basis van het dividendrendement niet uit. Voor alle duidelijkheid: dit is een trading kans, voor een echte positieve waardering willen we de cijfers eerst beter onderzoeken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.