Navigation

Crypto: Coinbase - sterke resultaten - daling in handelsactiviteiten - duur aandeel

Crypto: Coinbase - sterke resultaten - daling in handelsactiviteiten - duur aandeel
pro

Coinbase Global [Coinbase] $COIN heeft een aanzienlijke stijging in omzet en winst gemeld ten opzichte van een jaar geleden, maar een vertraging in handelsactiviteiten tijdens de periode april tot juni drukte op de prestaties van kwartaal op kwartaal. Het aandeel is 5% nabeurs gedaald.

Het bedrijf waarschuwt ook voor enige tegenwind in het derde kwartaal, onder meer vanwege de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve in september. Hierdoor gaat het minder verdienen op reserves van stablecoins (lagere rente-inkomsten) dat eerder een grote winstmaker was.

Het grootste cryptocurrency-handelsplatform in de Verenigde Staten verdiende $36 miljoen, of 14 cent per aandeel, in het tweede kwartaal, tegenover een verlies van $97 miljoen een jaar eerder. De kwartaalomzet verdubbelde tot $1,449 miljard van $708 miljoen een jaar geleden.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

Vooruitkijkend verwacht Coinbase $210 miljoen aan totale transactie-inkomsten in juli en een derde kwartaalomzet uit abonnementen en diensten tussen $530 miljoen en $600 miljoen. Deze vooruitzichten wijzen op een neerwaartse aanpassing ten opzichte van de huidige resultaten, met een verwachte daling van de totale transactie-inkomsten.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.