Navigation

Crypto: Coinbase & Stripe: gaan samenwerken - gevolgen voor Adyen

Crypto: Coinbase & Stripe: gaan samenwerken - gevolgen voor Adyen
pro

Stripe en Coinbase $COIN hebben een samenwerking aangekondigd om het gebruik van blockchain te vergroten en snellere, goedkopere financiële infrastructuur te bieden. Stripe voegt USDC toe aan zijn cryptobetalingsproducten en voegt USDC op Base toe aan zijn fiat-naar-crypto-onramp.

Momenteel zien wij het aandeel Coinbase als een hit-and-run aandeel. Bij grotere dips zou het misschien tijdelijk kansen bieden.

Stripe zal ondersteuning toevoegen voor Base in zijn cryptoproducten om gebruikers snellere en goedkopere geldtransfers aan te bieden. Coinbase zal Stripe's fiat-naar-crypto omwisseldienst toevoegen aan Coinbase Wallet, zodat gebruikers direct crypto kunnen kopen met creditcards en Apple Pay.

Belangrijke toepassing

Dit is een belangrijke toepassing (major use case) omdat het de drempel verlaagt voor mensen om cryptovaluta te gebruiken. Door het gemakkelijker en goedkoper te maken om geld te verzenden en crypto te kopen, kunnen meer mensen en bedrijven profiteren van de voordelen van blockchain-technologie.

Dit kan leiden tot bredere adoptie van crypto in het dagelijks leven en binnen de financiële sector. Stripe zal hier aanzienlijk profijt van hebben en voor Coinbase opent het verder de deuren naar meer dan alleen crypto.

Stripe is in dezelfde sector actief als Adyen $ADYEN. Tot nu toe heeft Stripe zich gericht op kleinere bedrijven, maar sinds kort richt het zich ook op grote bedrijven.

Blockchain-technologie maakt snellere verwerking van transacties mogelijk, wat essentieel is voor bedrijven die afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare betalingen.

Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars technologieën, kunnen Stripe en Coinbase nieuwe en innovatieve financiële diensten ontwikkelen die beter inspelen op de behoeften van de markt.

Voor Stripe biedt deze samenwerking specifieke voordelen ten opzichte van concurrenten zoals Adyen en andere betalingsverwerkers. Stripe's ondersteuning voor Base in hun cryptoproducten geeft hen een technologisch voordeel

Deze samenwerking gaat waarschijnlijk verder dan alleen crypto. In de toekomst kan de technologie die door Stripe en Coinbase wordt ontwikkeld, ook worden gebruikt voor andere valuta en financiële diensten.

De impact op Adyen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.