Navigation

Crypto: goede start 2024 - instroom $151 miljoen - uitstroom SOL - Coinshares

Digitale activa-investerings-producten kenden een instroom van $151 miljoen in de eerste week van 2024, waardoor het totale instroombedrag sinds de Grayscale vs SEC-rechtszaak op $2.3 miljard komt. Dit schrijft Coinshares.

Bitcoin had het grootste aandeel in de instroom met US$113 miljoen, waarbij de totale instroom in de afgelopen 9 weken 3,2% van het beheerd vermogen (AuM) vertegenwoordigt. Daarentegen waren er voor short-Bitcoin in de eerste week van het jaar uitstromen met een totaal van US$1 miljoen.

Blockchain-aandelen hadden ook een goede start van het jaar, met een instroom van $24 miljoen gedurende de afgelopen week.

Digitale activa-investerings-producten zagen een instroom van $151 miljoen in de eerste week van 2024. Ondanks dat de op spot gebaseerde ETF nog niet is gelanceerd in de VS, kwam 55% van de instroom van Amerikaanse beurzen, met respectievelijk 21% en 17% uit Duitsland en Zwitserland.

Bitcoin had het grootste aandeel in de instroom met $113 miljoen, waarbij de totale instroom in de afgelopen 9 weken 3,2% van de AuM vertegenwoordigt.

Daarentegen waren er uitstromen voor short-Bitcoin in de eerste week van het jaar, met een totaal van US$1 miljoen. Als velen werkelijk geloofden dat de lancering van de ETF in de VS een "koop het gerucht, verkoop het nieuws" evenement zou zijn, zouden we zeker instroom verwachten in short-Bitcoin ETP's: in plaats daarvan bedroegen de uitstromen in de afgelopen 9 weken $7 miljoen. Zo is de mening van Coinshares.

Ethereum kende een instroom van $29 miljoen, waarbij de totale instroom in de afgelopen 9 weken $215 miljoen bedroeg, een opmerkelijke ommekeer in sentiment.

Solana daarentegen heeft geen goede start van het jaar gehad, met uitstromen van $5.3 miljoen. Andere altcoins die opmerkelijke instromen zagen, waren Cardano, Avalanche en Litecoin, met respectievelijk $3.7 miljoen, $2 miljoen en $1.4 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.