Navigation

Olie: S. Arabië: vrijwillige vermindering kan worden verhoogd - visie

Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat het de olieproductie vermindering met één miljoen vaten per dag tot en met september zal blijven bestaan. De verwachte olieproductie voor augustus is ongeveer 9 miljoen vaten per dag.

De olieprijs reageert vooral op de mogelijkheid dat de vrijwillige vermindering verder wordt verlengd of zelfs wordt verhoogd. De olieprijs, die een dipje liet zien, is hierdoor gestegen.

Visie: long aanhouden

De long posities in olie houden we aan. Het is duidelijk dat het in ieder geval voor Saudi-Arabië nu menens is om de olieprijs te laten stijgen. Olie heeft de laatste maanden een moeilijke periode gehad. Maar niet zo lang geleden is het momentum weer opwaarts geworden en zodoende blijven wij op een stijging zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.