Navigation

Saoedi-Arabië: handhaaft productiebeperking - als verwacht - BRIC - oliereserves VS

Saoedi-Arabië heeft aangekondigd dat ze de vrijwillige vermindering van hun dagelijkse olie-productie met 1 miljoen vaten zullen handhaven tot minstens het einde van december. Deze verlaging werd in juli genomen en zal maandelijks worden herzien.

De vrijwillige aankondiging dat verlaging wordt verlengd is een non-event en verwacht. Het is zelfs mogelijk dat Saoedi-Arabië deze beperkingen zal handhaven. Dit kan afhangen van factoren zoals de situatie in China.

We verwachten dat landen met aanzienlijke olievoorraden, vooral de BRICS-landen, er alles aan zullen doen om de olieprijs te laten stijgen. Bovendien lijken de Verenigde Staten hun olievoorraden weer aan te vullen, zoals blijkt uit de stijgende trend in aankopen in de bijgesloten chart.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.