Navigation

EU: verminderde afhankelijkheid China voor grondstoffen - onhaalbaar zegt Allianz

De Europese Commissie streeft naar verminderde afhankelijkheid van China voor grondstoffen in de strijd voor duurzame energie. Een grote kredietverzekeraar, Allianz Trade, acht echter de gestelde doelen onhaalbaar.

De Commissie beoogt dat 10% van de grondstoffen binnen de EU wordt geproduceerd, 40% wordt geraffineerd en 15% wordt gerecycled.

Allianz Trade concludeert na een eerste analyse dat deze doelen niet te verwezenlijken zijn. Benelux-directeur Johan Geeroms verklaart: "Ik vind het echt schokkend dat we het op deze manier aanpakken."

Dagelijks analyseert Allianz Trade gegevens van meer dan 83 miljoen bedrijven, als onderdeel van Allianz, een verzekeringsconcern met een omzet van 153 miljard euro.

Allianz Trade stelt dat de achterstand te groot is en dat mijnbouw- en raffinagedoelen niet haalbaar zijn. De kredietverzekeraar pleit voor verbeterde handelsrelaties met China en andere landen om de afhankelijkheid te verminderen.

EU minder afhankelijk van China in strijd om grondstoffen? ‘Die wet is er alleen voor de bühne’
Zijn de doelen uit de nieuwe grondstoffenwet van de Europese Commissie haalbaar? Absoluut niet, zegt kredietverzekeraar Allianz Trade na een eerste…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.