Navigation

Commodities: Jeff Currie voorspelt nieuwe supercyclus - groene energie - koper - olie

Grondstoffenexpert Jeff Currie voorspelt een nieuwe "supercyclus" die de prijzen van koper, goud en olie laten stijgen. Hij verwacht dat renteverlagingen vooral gunstig zullen zijn voor groene energie en koper. De vraag naar grondstoffen wordt gedreven door herverdelingsbeleid, milieubeleid en deglobalisatie. Dit staat in en interview met Barron's.

Als redactionele toevoeging willen we benadrukken dat de punten die Curry benoemt al vaker de revue zijn gepasseerd op onze website. Vooral als het gaat om onze bullish visie op koper voor de iets langere termijn en op aandelen die gaan profiteren van een aankomende boom in koper.

Samenvatting van het interview

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.