Navigation

Staal: opvallende opwaartse beweging futures in Azië: MT - APAM

Het is opvallend dat de prijs van ijzererts zijn stijging in Singapore heeft hervat op vrijdag. De koers heeft de grootste wekelijkse winst in 11 weken geboekt. Ook de Chinese benchmark voor ijzerertsprijzen toont de grootste wekelijkse winst sinds juni.

Dit wijst volgens sommige waarnemers op een verwachte opleving in de binnenlandse bouwactiviteit van september tot oktober wat historisch gezien een sterke periode is.

Ook suggereert het dat de markt voor staalproducten rekent op meer beleidsondersteuning voor China's wankelend economisch herstel, wat weer optimisme voedt over de nabije vraagvooruitzichten.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer: MT - APAM

Hoewel de stijging van deze producten zeker positief nieuws is, is het echter te vroeg om al groen licht te geven. De onzekerheid over de Chinese vastgoed sector, vooral wat betreft het onbekende, blijft als een donkere wolk hangen.

Aangezien de Chinese markt de belangrijkste referentie is voor de wereldwijde staalmarkt lijkt het ons voorbarig om nu al posities in te nemen in bedrijven zoals ArcelorMittal of Aperam, die gelieerd zijn aan deze sector.

Er is ook een rapport van consultancybedrijf Mysteel dat aangeeft dat sommige staalfabrieken in het Chinese staalproductiecentrum van Tangshan hun productie laag houden. Dit wordt gedaan "onder het motto" de luchtkwaliteit te verbeteren.

China, als de grootste consument van ijzererts, streeft volgens het ministerie van industrie naar een balans tussen vraag en aanbod op de staalmarkt dit jaar. Dit ondanks de toenemende druk op staalproducenten door een kwakkelende economie en problemen op de vastgoedmarkt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.