Navigation

Olie weer hoger: reeds long - in langere set up

Olie weer hoger: reeds long - in langere set up

De olieprijs $CL is weer iets verder gestegen. Wij zitten op een stijging met december futures in crude olie. Deze positie is nu weer rond het instapniveau nadat we daarvoor een flinke tijd op verlies hebben gezeten.

Deze koop positie maakt deel uit van een langere strategie waarbij we eerst (naakt) short zaten in 2022 en langzamerhand in stappen overgingen naar longs vanaf het einde van dat jaar.

In januari 2022 zijn we namelijk short gegaan in olie. Toen die trade flink in de winst stond hebben we deze shorts aangehouden (doorgerold) met een korte looptijd en ondertussen de huidige long positie voor december 2023 opgebouwd.

Nu de markt langzamerhand tot de realisatie komt dat de omschakeling naar groene energie wel eens langer kan duren dan eerder werd gehoopt is dat één van de redenen dat de prijs stijgt. Dit zeker gezien het feit dat vooral in Europa er nog geen infrastructuur is die echt voldoet aan toekomstige wensen als het gaat om alternatieve energiebronnen.

Dit zou kunnen leiden tot een vorm van "haast-aankopen", ondanks dat Rusland nog steeds via omwegen haar olie tegen korting op de markt brengt. In dat verhaal speelt India een belangrijke rol waar we al eerder aandacht aan hebben besteed.

Als China nu daadwerkelijk de "beuk" erin gooit qua stimuleringen kan dit mogelijk leiden tot een nog grotere vraag naar olie. Sowieso wordt er nu al rekening gehouden met een recordvraag voor dit jaar en 2024.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.