Navigation

Herhaling: Continental: sterk hoger door pre-close call - visie op het aandeel aandeel

Herhaling: Continental: sterk hoger door pre-close call - visie op het aandeel aandeel
pro

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

In de vroege handel in Frankfurt zijn de aandelen van de Duitse auto-onderdelen en bandenfabrikant Continental $CON met ongeveer 10% gestegen. Dit komt door een pre-close call van het bedrijf.

Hieruit bleek dat de Auto-divisie voor het eerst een positieve impuls heeft gekregen van het besparingsprogramma en dat de bandendivisie bleef profiteren van gunstige grondstofprijzen in het tweede kwartaal.

Het aandeel

Wij zitten momenteel op een stijging van het aandeel Continental, hoewel we nog steeds een klein verlies hebben. We zijn ingestapt op een prijs van 63,60 euro per aandeel in januari 2023.

We hebben eerder aangegeven dat Continental een sterk turnaround-bedrijf is, dat veel meer biedt dan alleen banden. Je kunt het deels zien als een technologiebedrijf. Het heeft een vrij lage waardering en, ondanks moeilijkere marktomstandigheden, blijft het investeren.

Continental is ook vrij kostenefficiënt en heeft een relatief sterke balans. Daarom blijven we optimistisch over de stijging van het aandeel. De pre-closing opmerkingen geven extra vertrouwen in een verdere stijging van het aandeel in de komende maanden tot een jaar.

De automotive divisie zou in het tweede kwartaal moeten profiteren van prijsstijgingen, kostenbesparingen en R&D-terugbetalingen, waardoor de automarge in de eerste helft van het jaar dicht bij het break-evenpunt komt.

Reactie handelaar

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.