Navigation

Copper: Andurand ziet verviervoudiging - visie en prijs gedreven actie

Copper: Andurand ziet verviervoudiging - visie en prijs gedreven actie
pro

Pierre Andurand, een prominente hedgefondsbeheerder, heeft voorspeld dat de koperprijzen in de komende jaren kunnen stijgen tot $40.000 per ton. Dit staat in The Financial Times.

Het metaal is dit jaar al bijna 20% gestegen en Andurand suggereert dat de prijzen kunnen verviervoudigen door een aanzienlijke groei in de vraag, aangedreven door wereldwijde elektrificatie-initiatieven, waaronder elektrische voertuigen, zonnepanelen, windparken, militaire toepassingen en datacenters.

Andurand, die ongeveer $2 miljard aan activa beheert via Andurand Capital, voorspelt deze dramatische prijsstijging op basis van de verwachte verdubbeling van de vraaggroei naar koper. Hij erkent dat hoewel de prijzen mogelijk niet blijvend op $40.000 per ton blijven, de benodigde aanbodrespons om de prijzen te stabiliseren meer dan vijf jaar kan duren.

Jeff Currie, een andere expert in het veld en voormalig executive bij Goldman Sachs, ondersteunt deze optimistische vooruitzichten. In een recent interview met Bloomberg beschreef Currie koper als de "hoogste overtuigingshandel" (conviction trade) die hij ooit heeft gezien en voorspelde hij dat de prijzen $15.000 per ton kunnen bereiken. Currie's analyse sluit aan bij de voorspellingen van een aanzienlijke toename in de koper vraag, vooral in de transportsector, waar verwacht wordt dat de vraag 11,1 keer zal toenemen tegen 2050 vergeleken met 2022. Bovendien wordt verwacht dat de uitbreiding van het wereldwijde elektriciteitsnet de koper vraag tegen 2050 met 4,8 keer zal laten toenemen.

BloombergNEF schattingen benadrukken een dreigend aanbodtekort, waarbij een tekort van bijna 10 miljoen ton koper tegen 2030 wordt voorspeld. Deze onevenwichtigheid tussen vraag en aanbod ondersteunt de sterke prijsvoorspellingen van industrie-experts zoals Andurand en Currie.

Onze visie op koper

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.