Navigation

Corbion: over de rand geduwd door downgrade ING - al langer in dalende trend

In de aanloop naar de beleggersdag op 31 januari bevindt de koers van Corbion $CRBN zich in een neerwaartse spiraal. Het aandeel heeft al geruime tijd te maken met een negatieve trend. Al langer zijn we neutraal tot negatief over dit aandeel.

Vandaag stort het aandeel in, mede door een adviesverlaging van ING van neutral naar sell. Het komt hard aan dat ING gebrek aan geloofwaardigheid ziet in het management.

Het koersdoel is daarbij naar beneden bijgesteld van 23,00 naar 13,40 euro. ING denkt niet dat de aankomende beleggersdag een ommekeer zal veroorzaken in de aanhoudende neerwaartse koers van Corbion.

ING wijst in het bijbehorende rapport op verschillende problemen die het bedrijf de afgelopen jaren hebben geteisterd. Deze omvatten onder andere het ontbreken van groei bij een (te) hoge schuldenlast. Daarnaast is er sprake van toenemende concurrentie, stijgende kosten, een lage kasstroom, afnemend rendement op investeringen, niet-gerealiseerde desinvesteringen. Ook zijn er strategische fouten gemaakt en zijn er risico's bij startups.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.