Navigation

Country Garden: waarschuwt voor wanbetaling - kans haircut obligaties

Country Garden, de grootste private vastgoedontwikkelaar van China, heeft gewaarschuwd voor mogelijke risico's op het niet nakomen van betalingen (default) als gevolg van een verslechterende financiële situatie.

Wij schatten dat de kans groot is dat er een haircut kan plaatsvinden op haar obligaties. Dit zou wellicht de enige manier kunnen zijn om een nog grotere crisis te voorkomen. De markt rekent vooralsnog op steun voor het bedrijf van de Chinese overheid, maar die zou waarschijnlijk ook willen dat private investeerders meedoen bij een herstructurering.

Een mogelijk schuldverzuim zou het vertrouwen van investeerders verder kunnen ondermijnen, te midden van de al bestaande uitdagingen in de Chinese vastgoedsector. Dit komt op een moment dat China probeert om nieuw leven in zijn worstelende vastgoedmarkt te blazen, die ongeveer een kwart van de economie vertegenwoordigt.

Het bedrijf heeft een verlies van 48,9 miljard yuan ($6,72 miljard) gerapporteerd voor de eerste helft van het jaar. De financiële druk bij Country Garden werd zichtbaar nadat het twee keer de couponbetaling voor obligaties in dollars niet had kunnen voldoen en om uitstel had gevraagd voor de aflossing van een binnenlandse obligatie. Country Garden staat voor de uitdaging om bijna $200 miljard aan schulden en aflopende obligaties af te lossen.

De problemen in de vastgoedsector leiden tot bezorgdheid over de mogelijkheid van een economische destabilisatie. Dit is zorgwekkend omdat de economie al kampt met stijgende werkloosheid en afnemende vraag in China.

Verscheidene bedrijven in de vastgoedsector zijn sinds eind 2021 geconfronteerd met betalingsproblemen, wat heeft geleid tot onvoltooide bouwprojecten en onbetaalde schuldeisers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.