Navigation

CPI VS: iets boven prognoses - geen verstoring trend - visie

De consumentenprijzen (CPI) in de VS zijn iets boven de prognoses uitgekomen. Echt zorgwekkend is het niet. Ook vanwege gunstige signalen in de kern-inflatie. Housing was hoger dan verwacht. De cijfers werpen weinig geen ander licht op de onderliggende trend in markten. Wel wijzen de cijfers erop dat de markt geen renteverlaging door de Fed in maart hoeft te verwachten, wat overigens niet meer echt de verwachting is.

Als eerste reactie staan de Amerikaanse futures verdeeld. De dollar doet niks. Obligatierendementen blijven iets lager en crypto heeft zijn eigen feestje.

Zoals reeds eerder geschreven, het glas is halfvol en zelfs als er wel een dipje komt op de data, is dat mogelijk een koopkans. De trend van risico assets blijft naar boven.

de CPI laat een lichte stijging zien met 0.3% ten opzichte van de vorige maand, iets boven de verwachte 0.2%. Op jaarbasis is er een stijging van 3.4%, hoger dan de voorspelde 3.2%.

De kerninflatie, die de volatiliteit van voedsel- en energieprijzen uitsluit, vertoont een maandelijkse stijging van 0.3%, in lijn met de verwachtingen. Op jaarbasis toont de kerninflatie een toename van 3.9%, iets hoger dan de voorspelde 3.8%.

Deze cijfers blijven wijzen op een matige stijging van de prijzen, wat gevolgen kan hebben voor het algemene economische beleid en de marktverwachtingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.