Navigation

VS CPI: core iets boven prognose - wisselende reactie -instant view

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten over de maand augustus, gemeten via de CPI (Consumer Price Index), zijn maand-op-maand gestegen met 0,2%. Dit was in lijn met de verwachtingen, die ook uitgingen van een stijging van 0,2%, hetzelfde als de maand ervoor. Op jaarbasis kwam de CPI uit op 2,5%, ook precies volgens verwachting. In juli bedroeg de jaar-op-jaar CPI nog 2,9%.

De kern-CPI, exclusief voedsel en energie, steeg maand-op-maand met 0,3%. De verwachting hier was een stijging van 0,2%, gelijk aan de stijging van 0,2% in de voorgaande maand. Jaar-op-jaar kwam de kern-CPI uit op 3,2%, wat eveneens in lijn was met de verwachting en gelijk aan het cijfer van de maand ervoor.

Instant view

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.