Navigation

Eurozone CPI: definitieve cijfers in lijn verwachtingen - neutraal voor markten - ECB

In de eurozone zijn deze ochtend de definitieve cijfers voor de consumentenprijzen (CPI) bekendgemaakt. De gepresenteerde cijfers tonen geen afwijkingen van de verwachtingen en worden daarom als neutraal beschouwd voor de financiële markten.

Hoewel de inflatie nog steeds boven het gewenste niveau van de ECB ligt, vertoont de trend voorzichtig een neerwaartse beweging. Deze daling zal echter niet rechtlijnig zijn. Tenzij zich verstoringen voordoen, wordt verwacht dat de ECB vóór de zomer de rente zal verlagen.

De CPI-cijfers

In februari steeg de consumentenprijsindex maand op maand met 0,6%, vergeleken met 0,4% in de vorige maand. Dit komt overeen met de verwachting van een stijging van 0,6%.

Op jaarbasis kwam de consumentenprijsindex in februari uit op 2,6%, tegenover 2,8% in de vorige maand, in lijn met de verwachting van 2,6%.

De core consumentenprijsindex (core CPI), die voedsel- en energieprijzen uitsluit, steeg in februari maand op maand met 0,7%, na een daling van 0,9% in de voorgaande maand. Dit komt overeen met de verwachte stijging van 0,7%.

Op jaarbasis kwam de core CPI in februari uit op 3,1%, tegenover 3,3% in de vorige maand, wat ook in lijn is met de verwachte stijging van 3,1%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.