Navigation

Corbion: update in aanloop beleggersdag - wegblijven uit aandeel

Corbion presenteert nieuwe groeidoelen en voorlopige cijfers voor 2023 in aanloop naar een beleggersdag. Bij deze doelstellingen zien we weinig reden iet te doen, gezien de aanhoudende neerwaartse trend. Corbion waarschuwt voor een vermoedelijk vlakke omzet in de eerste helft van dit jaar, wat wijst op aanhoudende uitdagingen in de groei.

Het bedrijf kan onderdelen verkopen, maar dat zal naar verwachting geen verbetering van het resultaat opleveren behalve schuldafbouw.

Een aangekondigde herstructurering moet jaarlijks circa 55 miljoen euro aan besparingen opleveren. De verkoop van de emulgatoractiviteiten voor 362 miljoen dollar versterkt de balans.

Ondanks de verwachte vlakke omzet in H1 2024, waarschuwt Corbion voor uitdagingen, vooral bij Biochemicals en negatieve prijsontwikkelingen bij Functional Ingredients & Solutions.

Voor 2024-2025 streeft Corbion naar 2-6% autonome omzetgroei per jaar, een stijging van 15-20% in de aangepaste EBITDA en een vrije kasstroom van meer dan 125 miljoen euro.

Met een gemiddelde jaarlijkse investering van 110 miljoen euro streeft het naar een schuldratio van 1,5 tot 2,5.

In 2023 behaalde het een omzet van 1,44 miljard euro en een aangepaste EBITDA van bijna 192 miljoen euro, met een vrije kasstroom van 18,6 miljoen euro en een schuldratio van 3,1.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.