Navigation

Salesforce: een beat en hogere outlook - opvallend - toch nog beetje terughoudend

Salesforce $CRM heeft de verwachtingen overtroffen en de koers is na het sluiten van de markt gestegen. Wat opvalt is dat deze positieve prestatie wordt toegeschreven aan kunstmatige intelligentie (AI). Dit is opmerkelijk, aangezien de effecten van dergelijke ontwikkelingen pas zichtbaar zouden zijn volgens analisten in toekomstige kwartalen.

Toch nog afwachten

Op dit moment zou vooral draaien om kostenbeheersing bij Salesforce onder druk van een aantal grote beleggers die resultaten willen zien. Het is mogelijk dat het bedrijf daadwerkelijk beter presteert dan verwacht, of het kan zijn dat de cijfers onderliggend mogelijk minder rooskleurig zijn.

Zo kan omzet vooruit zijn geboekt die te maken hebben met AI, hoewel daar geen bewijs voor is op dit moment. Dit is iets dat we verder kunnen onderzoeken. We blijven voor nu dus afwachten voordat we iets met het aandeel doen.

Mocht het onderliggend inderdaad beter zijn dan verwacht, dan neemt de kans toe dat we in ieder geval een trading buy gaan innemen. Daar komen we dan op terug als we dat doen. Nu doen we dus niks.

De cijfers en verhoogde outlook

Het bedrijf rapporteerde een winst van $2,12 per aandeel, wat 11,7 procent hoger is dan de verwachte analistenconsensus van $1,90. Dit markeert een stijging van 78,15 procent in vergelijking met de winst van $1,19 per aandeel in dezelfde periode vorig jaar.


De kwartaalomzet bedroeg $8,60 miljard, wat een overtreffing van 1 procent betekent ten opzichte van de verwachte analistenconsensus van $8,52 miljard.

Deze omzet vertegenwoordigt een stijging van 11,4 procent ten opzichte van de $7,72 miljard aan verkopen in dezelfde periode vorig jaar.


Daarnaast heeft Salesforce voorspellingen gedaan voor het derde kwartaal en het fiscale jaar 2024. Voor het derde kwartaal wordt verwacht dat de aangepaste winst per aandeel tussen de $2,05 en $2,06 zal liggen, in vergelijking met de geschatte $1,83.


Voor het volledige fiscale jaar 2024 wordt een aangepaste winst per aandeel verwacht in het bereik van $8,04 tot $8,06, terwijl de schattingen op $7,45 lagen.
Wat betreft de omzetvoorspelling voor het fiscale jaar 2024 verwacht Salesforce een bedrag tussen $34,7 miljard en $34,8 miljard, terwijl de schattingen op $34,65 miljard lagen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.