Navigation

Crowdstrike: sterk lager voorbeurs door fout software update - is dit een kans

Crowdstrike: sterk lager voorbeurs door fout software update - is dit een kans

Het aandeel CrowdStrike $CRDW staat voorbeurs 15% lager. Dit komt doordat CrowdStrike verantwoordelijk blijkt te zijn voor de grote storing die Microsoft heeft meegemaakt: het is dus geen cyberaanval. Het is opvallend dat een vergeten upgrade kan leiden tot zo'n wereldwijde verstoring. De daling van CrowdStrike geeft ook aan dat beleggers rekening houden met mogelijke schadeclaims.

Microsoft meldde vanochtend een grote storing, waardoor luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen aan de grond moesten houden, banken problemen ondervonden en ziekenhuizen noodoplossingen moesten bedenken.

Geen positie - maar is het nu tijd om te kopen

Tot nu toe hebben wij niets gedaan met CrowdStrike, omdat we het aandeel te duur vonden. Wel hebben we in het verleden, zonder daar een artikel over te schrijven, gekeken of er een positie opportuun was. Maar steeds vonden we het aandeel weer te duur.

Als CrowdStrike nu echter verder daalt, sluiten we echter niet uit dat we wel gaan instappen. We willen het aandeel het liefst zien dalen tot de tweede VWAP, de gele dwarrelige lijn rond de 250 dollar.

CrowdStrike lijkt te openen rond de eerste VWAP die we hebben getekend, de oranje lijn die rond de 293 dollar ligt. Als het aandeel op deze VWAP (oranje lijn) afketst en weer gaat stijgen, gaan we waarschijnlijk niets doen.

We willen duidelijk maken dat we op dit moment nog niets doen. Hoewel dit een grote fout is van CrowdStrike, benadrukt het ook hoe belangrijk dit bedrijf is in de technologie.

Dit incident maakt duidelijk dat de rol van CrowdStrike groter is dan velen tot nu toe dachten.

Samenvattend, we hebben tot nu toe niets gedaan met CrowdStrike en gaan ook nu nog niets doen. Mocht het aandeel echter dalen tot de tweede VWAP, de gele lijn rond de 250 dollar, dan sluiten we een tradingbuy niet uit. Als we dat doen, melden we dit uiteraard.

CrowdStrike biedt cloud-gebaseerde cybersecurity oplossingen aan. Het bedrijf helpt organisaties om zich te beschermen tegen cyberdreigingen door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie om realtime detectie en preventie van beveiligingsincidenten mogelijk te maken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.