Navigation

Crowdstrike: speculaties over storing houden aan - stand van zaken

Het recente incident bij CrowdStrike $CRWD heeft veel stof doen opwaaien en geleid tot verschillende speculaties over de oorzaak en mogelijke gevolgen. Hier zijn de belangrijkste punten samengevat waarbij we zoals vrijdag aangegeven momenteel niks doen met het aandeel.

Achtergrond en incident

  • Grote storing bij CrowdStrike op vrijdag: De storing wordt officieel toegeschreven aan een fout van een programmeur of een team van programmeurs.
  • Technische speculaties: Sommige technisch onderlegde partijen suggereren dat grote systemen zoals die van CrowdStrike doorgaans diverse controlemechanismen hebben. Hierdoor zou een simpele menselijke fout niet de enige oorzaak kunnen zijn.
  • Complotdenkers: Een aantal partijen, vaak beschouwd als complotdenkers, suggereren dat de storing mogelijk opzettelijk is veroorzaakt.

Reacties en gevolgen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.