Navigation

Crypto lager: IRS wil staking gaan taxen - visie

IRS classificeert crypto staking verdiensten als belastbaar inkomen. De nieuwste richtlijnen van de Amerikaanse IRS stellen dat als een belastingbetaler cryptocurrency inzet op een POS blockchain en extra cryptocurrency ontvangt als beloningen, dan wordt de reële marktwaarde van de ontvangen validatiebeloningen opgenomen in het bruto inkomen van de belastingbetaler in het belastbare jaar.

  • In de tekst van het persbericht van de IRS staat dat als een belastingbetaler cryptocurrency inzet op een proof-of-stake blockchain en beloningen ontvangt bij validatie, dan moeten de beloningen worden opgenomen in het bruto-inkomen van de belastingbetaler in het belastbaar jaar waarin de belastingbetaler daadwerkelijk controle en eigendom over de beloningen verkrijgt.
  • Hetzelfde geldt als een belastingbetaler cryptocurrency inzet via een cryptocurrency exchange en extra eenheden van cryptocurrency ontvangt als beloningen als gevolg van de validatie.

Visie na IRS nieuws

De nieuwe IRS-richtlijnen zijn mogelijk de reden dat crypto lager staat. Naast de reeds onduidelijke wetgeving wordt het wel steeds duidelijker dat de Amerikaanse overheid geen kans onverlet laat om crypto te belasten.

De lagere cryptoprijzen zijn overigens een aanwijzing van de lage volumes de laatste tijd en het wachten op meer nieuws over Bitcoin ETF's. Als deze worden goedgekeurd, is dat goed voor Bitcoin. Ook andere crypto munten kunnen tijdelijk stijgen.

Deze altcoins zullen echter vrijwel allemaal weer dalen omdat ze geen functie hebben. Nu staan ze ook nog eens onder druk door het IRS nieuws over staking, wat een extra negatieve impact kan hebben.

https://www.irs.gov/pub/irs-drop/rr-23-14.pdf

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.