Navigation

Binance: Amerikaanse overheid wil Binance aanpakken - Semafor

Volgens Semafor  overweegt het Amerikaanse ministerie van Justitie om mogelijk fraude-aanklachten in te dienen tegen Binance.

Dit kan het einde van Binance in de westerse wereld betekenen [dat nog steeds via omwegen enorme omzetten kent in China, waar we misschien nog wel op terugkomen] en andere beurzen kunnen ook worden beïnvloed.

Hoewel we graag iets anders zouden willen schrijven, blijven we nog steeds vrijwel geheel weg uit crypto.

De federale aanklagers zijn bezorgd dat een dergelijke stap kan leiden tot een bankrun op Binance, net zoals bij FTX gebeurde. Men is bezorgd over mogelijke financiële verliezen voor consumenten.

Dat excuus is "onzin". Het is nooit een geldige reden geweest om geen actie te ondernemen. Binance is geen Lehman en die hebben ze zelfs laten gaan.

Dat had wel een totaal andere oorzaak en had niet te maken met een aanklacht, maar het gaat bij deze vergelijking er om dat deze schade toentertijd enorm was. Zo'n schade gaat een bankrun van Binance niet veroorzaken.

Als alternatief onderzoeken aanklagers andere opties, zoals het opleggen van boetes of het bereiken van uitgestelde of niet-vervolgingsovereenkomsten.

U.S. prosecutors worry Binance charges could cause run on exchange | Semafor
The fate of customers after FTX went bankrupt is weighing on the Justice Department, which is considering an indictment against Binance.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.