Navigation

Crypto: rally Bitcoin en MicroStrategy - komt er een sell the news

MicroStrategy $MSTR heeft momenteel een aanzienlijke winst van ongeveer $2,65 miljard met zijn Bitcoin-bezit. De huidige winst is het resultaat van de stijging van de waarde van Bitcoin. Ook in de afgelopen 24 uur hebben zowel het aandeel MicroStrategy als Bitcoin het goed gedaan. Overigens zouden wij onze winst voor een gedeelte veiligstellen in MicroStrategy, zoals op dinsdag geschreven.

Wat betreft Bitcoin zitten we nog steeds in een opwaartse beweging, maar het is best mogelijk dat er een tijdelijke "sell the news" komt op de aankondiging door de SEC van spot Bitcoin ETF's. Dit zou dan mogelijk net daarna zijn. Ook de kans dat er een iets overdreven renteoptimisme is, kan tijdelijk negatief zijn.

Terug naar MicroStrategy. Het bedrijf heeft ongeveer 189.000 Bitcoin in bezit. Michael Saylor, de baas van MicroStrategy, is momenteel bezig met de verkoop van $216 miljoen aan MicroStrategy aandelen die hij bezit om zijn privé holding in Bitcoin te financieren.

Dit geeft ook aan dat om al die Bitcoin vast te houden (ook voor hem als privé persoon) er ook iets tegenover staat. Dat kan tijdelijk als een negatieve factor gelden. Immers, er is meer aanbod van aandelen MicroStrategy en mocht MicroStrategy geld gaan lenen kost dat rente.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.