Navigation

Crypto: veto Biden over besluit Congres nieuwe regels SEC

Op vrijdag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een veto uitgesproken over een besluit van het Congres om de nieuwe regels van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor cryptomunten af te wijzen. Deze nieuwe regels, bekend als een accounting bulletin, geven richtlijnen over hoe bedrijven hun cryptomunten moeten rapporteren en beheren.

Kans op minder vriendelijk beleid Democraten

Biden's beslissing om zijn veto te gebruiken, onderstreept zijn steun voor strenge regulering van de cryptomarkt om consumenten en investeerders te beschermen. Dit kan bijdragen aan een stabielere en meer voorspelbare omgeving voor de handel in cryptomunten.

Daarnaast kan dit veto erop wijzen dat de Democraten terugkeren naar hun traditioneel minder vriendelijke standpunt ten opzichte van crypto. Cryptomunten zijn een heet hangijzer in de aanloop naar de verkiezingen, waarbij de Democraten vaak pleiten voor strengere reguleringen en toezicht om risico's voor consumenten en de financiële stabiliteit te minimaliseren.

Enige achtergrond

Biden legde in een verklaring vanuit het Witte Huis uit dat deze Republikeinse resolutie, die was ingediend onder de Congressional Review Act, de SEC zou beperken in haar vermogen om passende regels te stellen en toekomstige problemen aan te pakken. Hij benadrukte dat de SEC deze regels nodig heeft om de cryptomarkt veilig en eerlijk te houden.

Het veto van Biden betekent dat de regels van de SEC van kracht blijven, ondanks de afkeuring door het Congres. Deze regels zijn bedoeld om betere controle en bescherming te bieden in de snelgroeiende wereld van cryptomunten. Bedrijven krijgen hierdoor duidelijkheid over hoe ze hun cryptomunten moeten rapporteren, wat investeerders meer vertrouwen kan geven in de financiële rapportages van deze bedrijven.

De SEC heeft deze richtlijnen opgesteld om de transparantie en nauwkeurigheid van financiële rapportages te verbeteren, gezien de toenemende populariteit en het gebruik van cryptomunten. De Republikeinse meerderheid in het Congres vond echter dat deze regels te beperkend waren en de groei van de cryptomarkt zouden belemmeren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.