Navigation

Binance: rechtszaak voor ondergang FTX

Op 2 oktober is een collectieve rechtszaak aangespannen tegen BinanceUS en CZ bij een rechtbank in Californië. Er wordt beweerd dat Binance heeft geprobeerd de markt te monopoliseren door hun concurrent FTX te schaden. Dit wordt gemeld door Cointelegraph.


Best wel dubbelzinnig. CZ legt grootschalige fraude in crypto bloot, maar doordat hijzelf heeft geprofiteerd, komt het als een boemerang terug. Maar goed, ook voor Binance geldt dat het allemaal niet lijkt te kloppen.


Als crypto wel gaat overleven kunnen beurzen zoals Kraken en Coinbase $COIN wel eens gaan profiteren. Als Binance zou omvallen of niet meer wordt toegestaan in westerse landen kunnen deze andere platforms marktaandeel winnen.

Desondanks is dat geen reden om Coinbase aandelen te kopen. Dit omdat de kans dat de cijfers buitengewoon slecht gaan worden en het bedrijf verlies blijft lijden erg groot is bij de huidige omstandigheden.

Class-action suit filed against Binance for alleged harm to FTX before its collapse
The cryptocurrency exchange Binance and its CEO have been sued in California court for their alleged roles in the collapse of rival exchange FTX.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.