Navigation

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

De maand februari in crypto heeft voor talloze records gezorgd, aldus Mathijs Kriek, portfolio manager bij het Nederlandse TreeCap. Van volume tot open interest tot unieke gebruikers.

Mathijs Kriek - die ook wekelijks zijn nieuwsbrief op substack en op LinkedIn plaatst - noemt een aantal redenen hiervoor: De ETF netto instroom en de overweging van andere Wall Street grootbanken (Morgan Stanley, Bank of America Merrill Lynch, Wells Fargo) om de BTC ETF's aan te bieden aan een select groepje klanten. Nvidia resultaten zorgden voor interesse in AI gerelateerde tokens.

Enige voorzichtigheid is volgens Kriek geboden omdat de financierings-niveaus verwerkt in de eeuwigdurende futures (perpetuals) behoorlijk zijn gestegen en wijzen op een oververhitte (hefboom) markt aan de long kant.

Daarnaast zijn nutteloze memecoins geëxplodeerd wat weer wijst op een hype van met name particuliere beleggers.

Ook merkt de cryptospecialist op dat block trades in put options in BTC in trek zijn om eventuele dalingen af te dekken. 

Belangrijke events die bij TreeCap in de gaten worden gehouden de komende maanden zijn de mogelijke Ethereum ETF goedkeuring en de rechtszaken tussen de SEC met Coinbase, Kraken en Ripple.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.