Navigation

Crypto: heatmap - totale markt doet nog weinig - visie

De heatmap van crypto over een periode van zeven dagen laat gemengde signalen zien. Er is geen vooruitgang geboekt. De totale markt blijft in een zijwaartse tot neerwaartse beweging. Er zijn influencers die beweren dat BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, bezig is met het kopen van Bitcoin.

Het is echter interessant om op te merken dat de koers van Bitcoin niet per se omhoog gaat na deze berichten. Het is aannemelijk dat dit BlackRock verhaal een broodje aap verhaal is.

Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfs grote spelers zoals BlackRock geen magische formule hebben om de markt te beïnvloeden. Wanneer BlackRock inderdaad Bitcoin koopt kan dit als steun fungeren, maar het betekent niet automatisch dat de prijzen zullen stijgen.

De prijzen van cryptocurrencies worden voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. Dit zou door netwerkvraag moeten komen, maar is helaas nog steeds vooral vraag en aanbod van gokkers die vaak "hopium" of verdraaide feiten gebruiken. Dit staat dus totaal los van wat een protocol doet.

Ondertussen zijn er zorgen over mogelijke neerwaartse trends in DeFi (gedecentraliseerde financiën) vanwege nieuwe belastingvoorstellen in de VS. Zowel Layer-1 als Layer-2 oplossingen lijken te lijden aan leegloop. Op het gebied van NFT's blijft de markt ook neerwaarts. DAO's blijken niet goed te functioneren. Toonaangevende kranten, zoals The Wall Street Journaal, schrijven over mogelijk vervolging van CZ, de oprichter van Binance.

Reden genoeg om vooralsnog afzijdig te blijven. Wat de koersen gaan doen geen idee. Als de boel binnen de range blijft die zichtbaar is vanaf vorig jaar juni zou dat al een "redelijke" prestatie zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.