Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - risk happens fast - AVAX

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - risk happens fast - AVAX

Terug naar de realiteit zo begint Kriek. Correcties op de AI hype en correcties op de Bitcoin conferentie hype wat in principe een (politiek en bijna religieus) circus was. AI en blockchain gaan heel belangrijk worden maar soms overdrijven we met zijn allen en dat zien we nu terug in de koersen.

Deze week stond in het teken van keiharde data (macro, Fed besluit, bedrijfscijfers, Japanse rente verhoging) en verhoogde geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten wat resulteerde in stevige dalingen in zowel aandelen als crypto markten. Opnieuw ook een bewijs dat Bitcoin geen safe haven is en ook niet als digitaal goud kan worden bestempeld.

“Risk happens fast” is een term die wij bij TreeCap vaak gebruiken.

De grote vraag is nu niet of maar wanneer de Amerikaanse centrale bank de rente gaat verlagen.

Op vrijdagmiddag was de crypto opleving van korte duur nadat de distributie van Genesis ook in gang werd gezet. Hiermee komen (potentieel) weer meer Bitcoin en Ethereum aan de markt.

Op zaterdag handelde Bitcoin even onder de 60.ooo dollar met als gevolg dat altcoins nog verder daalden.

Op zondag verscheen een artikel dat Jump Trading agressief aan het liquideren was aangezien zij deze asset class gaat verlaten en dat was te merken over de hele linie met substantiële dalingen.

De portfolio manager is benieuwd hoe met name de Japanse aandelen maandag gaan openen wat ook weer van invloed kan zijn op crypto tijdens de Aziatische sessie.

Met het begin van een nieuwe maand staan er ook weer veel token-unlocks op de agenda:https://cryptoslate.com/avalanche-anticipates-most-bullish-unlock-amid-broader-market-1-billion-in-token-release/

Over Avalanche (AVAX) gesproken; die haalde een prachtige “opdracht” binnen. De California DMV (Department of Motor Vehicles) heeft een revolutionair project aangekondigd op het gebied van de manier waarop kentekenpapieren (47 miljoen) worden beheerd. Het gaat namelijk deze registreren op de blockchain.

Door gebruik te maken van de Avalanche-blockchain, in samenwerking met Oxhead Alpha, heeft de DMV een digitaal systeem gecreëerd dat de eigendomsoverdrachten drastisch vereenvoudigt.

Dit is de adoptie die blockchain nodig heeft en een perfect voorbeeld van een echte use case zo besluit hij.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Bio van Mathijs

Al meer dan 25 jaar actief op de financiële markten bij onder meer Fortis Bank en IMC als proprietary  trader in diverse long-short en arbitrage strategieën. Sinds 2017 bezig met fundamentele analyses en investeringen in crypto en blockchain wat heeft geresulteerd tot een Blockchain Strategie binnen het TreeCap beleggingsfonds.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.