Navigation

Crypto: BlackRock - lagere vergoeding Bitcoin ETF - negatief voor exchanges

BlackRock stelt een lagere vergoeding vast voor de spot $Bitcoin ETF dan vergelijkbare fondsen, volgens een artikel van Reuters. Dit geeft aan dat de race naar de bodem qua marges nog heviger wordt wat betreft commissie. Dat blijkt wel uit de lagere fees die Ark meteen na Blackrock bekend heeft gemaakt. Dat is goed voor crypto-beleggers, maar slecht voor crypto-exchanges.

Sowieso gaan deze ETF's een geduchte concurrent worden van de normale exchanges die in Bitcoin handelen. Denk aan Robinhood $HOOD en Coinbase $COIN dat wel de custodiun is voor voor veel ETF's. Dat zal het wegvallen van omzet en lagere marges echter bij Coinbase niet kunnen compenseren ons inziens.

En vergeet niet dat het niet bij Bitcoin blijft. Ook op Ethereum zullen waarschijnlijk spot ETF's worden geïntroduceerd en wie weet komen er zelfs indices waarop belegd kan worden nu Wall Street de crypto-markt aan het "inlijven" is.

Wij blijven dan ook uiterst terughoudend over crypto-gerelateerde exchanges, terwijl we wel, in ieder geval tijdelijk, een melt-up in Bitcoin en andere crypto als voorstelbaar zien.

BlackRock heeft een vergoeding van 0,30% vastgesteld voor haar geplande spot Bitcoin exchange-traded fund, wat aanzienlijk lager is dan de vergoedingen die sommige vergelijkbare fondsen berekenen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.