Navigation

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

Crypto: de recap van TreeCap - visie portfolio manager Mathijs Kriek

Met het eerste kwartaal achter de rug, gaat Kriek en zijn team zich focussen voor de volgende hoofdstukken in crypto. Met name de halving in Bitcoin (gepland zo rond de 20 april) en de mogelijke goedkeuring eind mei voor de Ethereum spot ETF's zullen de newswires gaan domineren.

Voor beide events heeft team TreeCap een uitgesproken mening. Als eerste is de Bitcoin halving zwaar overhyped. De halving is relevant voor miners en het leidt niet per definitie tot een “supply crunch” zoals door velen wordt beweerd. Het volledige stuk is te lezen via: The upcoming Bitcoin halving: Overhyped and only matters for miners.

De Ethereum spot goedkeuring zal uiteindelijk gaan gebeuren maar of het in dit kalenderjaar is, wordt betwijfeld door de portfoliomanager. Met veel pijn en moeite heeft de SEC de Bitcoin spot ETF moeten goedkeuren en met alle politieke spelletjes, de discussie of Ethereum wel of niet een effect is, is TreeCap van mening dat dit wel eens over de Amerikaanse verkiezingen heen getild kan gaan worden.

Met dit in het achterhoofd, de hype in nutteloze memecoins en agressieve beloofde rendementen in bepaalde protocollen, is enige voorzichtigheid opnieuw geboden aldus de cryptospecialist.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.