Navigation

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - waarschuwde al bij halving

Crypto: recap van TreeCap - portfolio manager Kriek - waarschuwde al bij halving

Een voorzichtig herstel in het weekend (alhoewel Kriek niet echt waarde hecht aan weekend handel) na dieprode koersen en de bijbehorende liquidaties op donderdag en vrijdag. Zo’n beetje de slechtste week sinds het omvallen van FTX in november 2022.

Opnieuw verkoopdruk vanuit Bitcoin van de Duitse en Amerikaanse overheden, de start van de distributie van Mt. Gox en dan de miners die opnieuw moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. Hij kan zich nog herinneren dat de “halving” in Bitcoin werd gevierd en Kriek zo’n beetje de enige was die dit als negatief zag.:https://www.linkedin.com/posts/mathijskriek_bitcoinhalving-bitcoin-activity-7181586014581202944-ooBc

Met deze prijzen in Bitcoin zijn maar vijf mining machines winstgevend. Een gevaar voor Bitcoin op lange termijn. Niet voor niets zoeken die bedrijven naar alternatieve inkomsten om bijvoorbeeld de apparatuur voor AI doeleinden in te zetten.

Bitcoin trok uiteraard ook weer de hele markt mee en dat is iets wat in de nabije toekomst niet zal veranderen volgens de portfolio manager.

Volgende week belangrijke inflatiecijfers (CPI) vanuit Amerika en ook het cijferseizoen gaat weer van start. Vooralsnog staan de aandelen indices op recordhoogte terwijl crypto fors corrigeert.

Meer informatie is te vinden in zijn nieuwsbrief op substack of via LinkedIn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.