Navigation

Crypto: internationale alliantie CARF: framework tegen belastingontduiking

Een gezamenlijke verklaring door meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk verwelkomt de nieuwe internationale standaard voor automatische uitwisseling van informatie tussen belastingautoriteiten, genaamd het Crypto-Asset Reporting Framework (CARF).

De implementatie van het CARF wordt gezien als cruciaal om belastingnaleving te waarborgen en belastingontduiking tegen te gaan, met als doel het behouden van wereldwijde belastingtransparantie.

De ondertekenaars, die actieve cryptomarkten herbergen, streven ernaar het CARF snel in nationale wetgeving om te zetten en uitwisselings-overeenkomsten te activeren, met de intentie om tegen 2027 uitwisselingen te laten beginnen.

Andere jurisdicties worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit initiatief om het wereldwijde systeem van automatische informatie-uitwisseling te versterken en belastingontduiking te voorkomen.

https://www.iras.gov.sg/media/docs/default-source/uploadedfiles/pdf/collective-engagement-to-implement-the-crypto-asset-reporting-framework-(carf)---annex-a.pdf?sfvrsn=59e4734c_3

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.