Navigation

Crypto: enquête van EY en K33 - bezit crypto Nordics - opkomende acceptie

Crypto: enquête van EY en K33 -  bezit crypto Nordics - opkomende acceptie

EY en K33 hebben onlangs opnieuw hun onderzoeken naar de adoptie van cryptocurrency uitgevoerd in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. De resultaten bieden interessante inzichten in de stand van zaken en de vooruitzichten voor de crypto-markt in de Nordics.

Volgens de bevindingen bezitten ongeveer 1,5 miljoen mensen in de Nordics cryptocurrency, wat neerkomt op ongeveer 7% van de volwassen bevolking in de regio. Opvallend is dat meer dan 70% van deze crypto-eigenaren jonger is dan 40 jaar, wat aangeeft dat de crypto-markt voornamelijk wordt bepaald door een jonge demografie. Echter, er blijft een duidelijk verschil in geslacht bestaan, met mannen die 3 keer zo vaak cryptocurrency bezitten als vrouwen.

De adoptie van cryptocurrency kreeg vooral aandacht in de tweede helft van 2020 en 2021, toen er sprake was van aanzienlijke prijsstijgingen. Interessant is dat twee derde van de crypto-eigenaren in de Nordics hun eerste aankopen pas na 2019 hebben gedaan, wat suggereert dat de interesse in crypto recent is ontstaan.

Wat betreft de toekomstverwachtingen wijzen de onderzoeksgegevens op een aanzienlijke groei van het aantal crypto-eigenaren in de Nordics. Prognoses suggereren dat tegen het einde van het komende decennium maar liefst 4,6 miljoen mensen in de regio cryptocurrency zullen bezitten.

Noorwegen heeft het hoogste percentage crypto-eigenaarschap in de Nordics, terwijl Zweden de koploper is in het absolute aantal crypto-eigenaren. Demografisch gezien vertonen crypto-eigenaren over de Nordics overeenkomsten, met voornamelijk jonge mannen als de belangrijkste groep.

Wat betreft het handelsgedrag van cryptocurrency zijn er interessante verschillen tussen de landen in de regio. Noren en Finnen geven de voorkeur aan lokale beurzen, terwijl Denen voornamelijk internationale beurzen gebruiken. Zweden daarentegen toont een voorkeur voor exchange-traded products.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.